Heb je een vraag, een dilemma, een probleem, een uitdaging, wil je samenwerken of kennis maken?
Stuur me dan een bericht op tineke@het-leerbedrijf.nl, bel 06 42 68 86 12 of vul het formulier in. Ik bel of mail je zo snel mogelijk terug.

  Waar wil je het over hebben?*

  Je naam*

  Je e-mailadres*

  Je telefoonnummer

  Hoe kan ik je het best bereiken?
  MailTelefoonMaakt niet uit

  Wie is Tineke?

  Een ruime vijftigplusser, dat zal je niet verbazen. Bouwjaar 1964; generatie Nixer – bijna-boomer – grijze duif (zie je niets van) – kortom, een ervaren professional. Begonnen met werken in 1988 als grafisch ontwerper en redacteur voor een educatieve uitgeverij, snel doorgegroeid naar de positie van uitgever en na een paar jaar overgestapt naar het vak van leren en ontwikkelen. Mooie ervaringen opgedaan, onder meer als strategisch L&D-adviseur en opleidingsmanager. Het grote avontuur als zelfstandige begon op mijn 47e, toen ik me een beetje verveelde in mijn baan en besloot om ‘ernaast’ te gaan freelancen. Dat ‘ernaast’ liep snel uit de hand en Het Leerbedrijf was een feit…

  Ik ben nog altijd blij dat ik zelfstandig professional ben, omdat dit werk me in staat stelt om mijn eigen nieuwsgierigheid te volgen. Als zelfstandige volgde ik opleidingen in veranderkunde en loopbaancoaching en voltooide ik op mijn 55e de master Leren en innoveren. In mijn werk als adviseur raakte ik intussen steeds meer verwonderd over de stereotype beelden over vijftigplussers. Ik herkende helemaal niets in het beeld van ‘hakken in het zand’ en ‘geen beweging in te krijgen’. Ik ging erover praten met de ervaren professionals die ik in mijn werk tegenkwam en werd geraakt door de verhalen die ik hoorde. Verhalen over gewenste en ongewenste verandering, spelregels die tijdens het spel veranderden, schuivende panelen en veranderende posities, het leven zelf dat ambities en loopbaanplannen af en toe grondig door de war gooit. Inspirerende verhalen waaruit creativiteit, inventiviteit en innovatief vermogen sprak. En op zeker moment besloot ik dat ik met dit onderwerp aan de slag wilde.

  Sindsdien heb ik me grondig verdiept in de positie, het leer- en innovatievermogen en de motivatie van oudere werkenden. Ik heb voor en met vele ‘vergrijzende’ organisaties aan dit thema gewerkt . Ik heb praktijkonderzoek gedaan, veel gelezen en gesprekken gevoerd met vijftigplussers, hun jongere collega’s, leidinggevenden en HR-professionals en daarover op allerlei plekken verteld en geschreven. En hoe meer ik lees, hoor, zie en meemaak, hoe meer ik overtuigd ben van de meerwaarde die ervaren professionals juist in deze levensfase kunnen hebben. Goed nieuws: er is nog genoeg te doen!