Professionele identiteit

“Ik zou weleens een écht gesprek willen met vakgenoten over waarom we doen wat we doen, wat verschilt en wat ons verbindt”

Workshop Professionele identiteit in beeld

Vreemd genoeg gaat het in organisaties vaak over van alles behalve over de inhoud. Je praat bij de koffie over je weekend, over de vakantie of over een Netflix-serie. Misschien eens over een beleidsmaatregel waar je iets van vindt. Maar zelden gaat het over zaken als: Waarom doe je wat je doet? Waar twijfel je over, waar schrik je van terug? Waar ben je zo trots op dat je het wel van de daken zou willen schreeuwen?

In de workshop Professionele identiteit in beeld gaat het juist wél over al die dingen. Je gaat met elkaar in gesprek over drijfveren, professionele normen en waarden, talenten en allergieën. Zo leer je jezelf en je vakgenoten in een dagdeel op een heel andere manier kennen. Vanuit het vak, vanuit een bewuste professionele identiteit.

Na de workshop weet je elkaar beter te vinden. Je gaat andere gesprekken voeren. Je weet waar je van bent en anderen weten dat ook. Zo ontstaat verbinding.

Meer weten over Professionele identiteit in beeld? Vraag de flyer aan via het contactformulier of  maak een afspraak.

“We willen met ons team een verdiepingsslag maken. In de samenwerking en ook hoe we als team naar buiten treden”

Workshop Professionele identiteit in je team

Als je als team aan de slag gaat met je professionele identiteit, leer je elkaar echt kennen. Je gaat de onderlinge verschillen zien en waarderen. Je durft van elkaar te leren, te experimenteren en fouten te maken. Je krijgt het vertrouwen dat jij de professionele mens mag zijn die je bent. En je kunt vertellen waar jullie als team voor staan: jullie bijdrage aan de wereld.

In de workshop Professionele identiteit in je team werk je een hele dag met elkaar, waarbij jullie eigen praktijk centraal staat. Je leert andere vragen stellen en op een nieuwe manier naar elkaar luisteren. Na de workshop heeft jullie samenwerking een flinke impuls gekregen. En is je professionele identiteit versterkt, van het team én van de teamleden.

 Meer weten over Professionele identiteit in je team? Vraag de flyer aan via het contactformulier of maak een afspraak.

“Ik heb een leuke baan waarin ik goed mijn ei kwijt kan. Maar ik krijg het weleens benauwd: is dit het nu, voor de komende twintig jaar?”

Ontwikkelcoaching voor ervaren professionals

Ik help je graag om te ontdekken wat er nog meer voor je in het vat zit. In een kort maar intensief traject onderzoeken we samen jouw vage gevoel van onrust, je sluimerende wensen en je mogelijkheden.

We voeren drie tot vijf gesprekken en tussendoor ga je zelf aan de slag. Van mij krijg je input, lees-, kijk- of luistervoer, tests en opdrachten. We duiken in je loopbaanlijn van ooit tot nu. We kijken naar de toppen en de dalen en hoe dat zo gekomen is. We gaan op zoek naar je onontdekte talenten, je drijfveren en fascinaties. Wat je wilt betekenen in de wereld. We onderzoeken de mogelijkheden, de mitsen en maren. Natuurlijk deel ik mijn expertise met je en, waar dat kan helpen, mijn netwerk.

Aan het einde heb je een helder beeld van je professionele identiteit. Je weet waar je heen wilt en hoe je daar kunt komen – of waarom je wilt blijven zitten waar je zit.

Meer weten over ontwikkelcoaching? Neem contact op voor een afspraak.

Professionele identiteit:

Datgene wat jou onderscheidt van vakgenoten. Wat jou je unieke kleur geeft als professional, je eigenheid.

Je kunt er een leven lang mee bezig zijn zijn en telkens nieuwe aspecten ontdekken.

Logisch, want je blijft je ontwikkelen. Hoe meer werkervaring je hebt, hoe rijker en complexer je professionele identiteit.

Professionele identiteit is niet iets dat je kunt trainen, maar je kunt wel je bewustzijn vergroten. Daar help ik je graag mee op weg: individueel, in een groep of met je team.

Op deze bladzijde vind je daarover wat meer informatie. Wil je meer weten, neem dan vooral contact met me op.

Leestip

Je Binnenste Buiten is het boek waar ik mijn inspiratie over professionele identiteit vandaan haal. Het is een prachtig uitgegeven boek, een kloek boek ook: bijna 500 bladzijden, je leest het niet in een avondje weg.

Maar je krijgt wel wat terug voor je moeite.

Een rijk en veelkleurig beeld van professionaliteit, identiteit en ontwikkeling. Er komen actuele vraagstukken aan de orde over bijvoorbeeld autonomie, professionele ruimte, zelfsturing, zingeving en omgaan met verandering.

Bij het boek hoort een kaartenset met mooie beelden en spannende vragen. Ik gebruik de kaarten in de workshops.