Over Tineke

Leren, groeien en ontwikkelen is de rode draad in mijn werk en ook in mijn eigen loopbaan. Vanaf mijn eerste baan als uitgever ben ik van het ene naar het volgende beroep gegroeid, telkens bijgeleerd, door te doen en door opleidingen te volgen. Ik volgde naast mijn werk onder meer opleidingen in bedrijfskunde, opleidingskunde, loopbaancoaching en veranderkunde. Telkens de opgedane ervaringen en inzichten meegenomen naar het nieuwe werk. Verrast en verrijkt door telkens nieuwe perspectieven.

Ik werk graag in een rol als voortrekker: projectleider, kwartiermaker of meewerkend voorvrouw, dat ligt mij goed. In die rol ontwerp ik trajecten voor én met professionals, begeleid ik lerende HR- en managementteams en ontwikkel ik L&D-beleid. Een team brengen tot waar ze niet dachten te kunnen komen, professionals helpen hun talent te vinden en te exploreren. Samen opwerken, voorleven, een richting laten zien, gebruikmaken van wat er in het team aanwezig is, al doende inspireren.

Als ik dat mag doen ben ik in mijn element. Dan kan ik echte meerwaarde brengen.

Sinds augustus 2018 ben ik daarnaast deeltijd masterstudent. In de Master Leren en Innoveren vind ik een inspirerende en rijke omgeving voor mijn onderzoek naar de innovatiekracht van ervaren professionals. Wil je op de hoogte blijven, volg me dan op Linkedin of abonneer je op de Ontwikkelpost.

Tineke van Kooten
tineke@het-leerbedrijf.nl
06 42 68 86 12

Partners

Ik werk graag samen met collega’s die iets anders goed kunnen dan ik en met wie het fijn samenwerken is. Ik ben blij met mijn grote netwerk van adviseurs, trainers, coaches en ontwikkelaars. Hieronder noem ik er een paar met wie ik intensief optrek.

Isabelle Langeveld
Isabelle Langeveld
Isabelle is specialist in ontwerp van blended learning.
“Leren mogelijk maken op de manier die het beste past, leren dat voelt als lopen op een schoen waarin de drager zich lekker voelt, daar zorg ik voor. Waar is degene die wil leren, met wie, wat is er beschikbaar aan tijd en middelen? En waarom is het belangrijk dat er iets nieuws geleerd wordt? Als ik dat weet, ontwerp ik een “blend” van leerervaringen. Meestal is een deel online, dus ik adviseer ook over interacties en tools. Ik smeed de inbreng van inhoudsdeskundigen, multimedia-ontwerpers en it-ers aan elkaar. Creativiteit in leren helder overbrengen en inpassen in een lerende organisatie, dat is mijn drijfveer.
Ik kom uit de uitgeverij, net als Tineke. Daarna ben ik zelfstandig verdergegaan in het maken van leermiddelen en ontwikkelen van leerarrangementen, in gezondheidszorg, techniek, financieel advies en brandweer. Nu ben ik tijdelijk terug in de uitgeverij voor een lekker ingewikkeld innovatieproject. Daarnaast heb ik tijd voor ontwerpwerk.
Als medewerkers iets nieuws te leren hebben, giet ik de wensen in een concrete vorm en zorg ik dat het leren kan beginnen.”
Haar rollen: ontwerper, adviseur, trainer, coach
Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries
Sjoerd de Vries is een internationale organisatie-opsteller met een onderscheidende signatuur. Met innovatieve adviesmethoden helpt hij wendbare oplossingen te vinden voor individuele en organisatievraagstukken.
Waardevrij kijkt hij onderzoekend mee naar wat er werkelijk is in het vraagstuk, zonder het mooier of lelijker te maken. Als je durft te kijken naar wat er nu werkelijk is, zie je ook gezamenlijk de nieuwe oplossingen zich ontvouwen die nodig zijn voor vervolgstappen.
Sjoerd de Vries mengt het analytisch- en systemisch denken. Aan de ene kant zoomt hij in, om analytisch te kijken naar het vraagstuk en pelt dat af zoals je een ui afpelt, laag voor laag. Aan de andere kant zoomt hij uit, om te kijken wat dit probleem doet op een steeds groter geheel. Wat doet het met jou, jouw collega’s, jouw team, de organisatie en met het veld waarbinnen de organisatie opereert?
Zijn rollen: begeleider van organisatie-opstellingen, coach, meedenker.
Goudsteen & Company
Goudsteen & Company
Maar liefst 25 bevlogen collega-adviseurs vind ik in het netwerk van Goudsteen & Company. Goudsteen is een klein maar groeiend adviesbureau waar de nadruk ligt op het ‘hoe’ van veranderen. Wars van poeha, gedreven door kwaliteit en blijvende impact.
“Wij geloven dat organisaties weten welke kant ze op willen en waarom. Maar we zien ook dat het realiseren van blijvende verandering complex is. Onze kracht ligt in het begeleiden van de weg naar verandering: het ‘Hoe’. We hebben in de afgelopen jaren een eigen werkwijze en stijl ontwikkeld, waarbij we de aanwezige kennis in organisaties inzetten om samen de veranderaanpak te ontwikkelen. Zodat de verandering en de resultaten van binnenuit komen.”

De website van Het Leerbedrijf is tot stand gekomen dankzij de hulp van Mirjam van den Berg van Websparks. Mirjam is fotograaf én webdesigner. Zij is de maker van de sfeervolle foto’s van miniatuur-professionals die Het Leerbedrijf in beeld brengen. Ook heeft ze van begin af aan geholpen met het doorgronden van WordPress en alles wat er verder bij kwam kijken om deze site een professionele uitstraling te geven. Het logo is ontworpen door Floor Terburg. Zij wist de essentie van Het Leerbedrijf te vangen in een heldere, strakke vorm en gaf advies over de beste uitvoering in alle mogelijke toepassingen.