Masterclass Ontwikkelen met ervaren medewerkers

Help, ik heb ervaren medewerkers!

Je kent ze wel. Ze zijn 55+, 45 of soms nog jonger en een echte senior in hun vak. Ze weten als geen ander de weg in de organisatie. Ze zijn betrouwbaar en productief en hebben aan een half woord genoeg. Collega’s weten hen goed te vinden: er is geen vraag zo gek of zij kunnen ‘m beantwoorden.

Een functioneringsgesprek met zo’n topper is dan ook snel klaar. “Alles gaat prima, dus we kunnen het kort houden!”  Net als vorig jaar. En het jaar daarvoor. Voor jou als manager prettig, want er zijn al genoeg medewerkers die wél aandacht nodig hebben.

Pas als het te laat is merk je dat er iets is misgegaan. Dan lees je zijn onverwacht zure commentaar over een nieuw initiatief: “Wordt niks. Hebben we al eens eerder geprobeerd, maar dat werkt hier toch niet.”  Of je hoort haar mopperen op jonge collega’s, die niet snappen hoe de wereld in elkaar zit.

En dan is die betrouwbare, productieve medewerker ineens een blok aan je been geworden.

Masterclass Ontwikkelen met ervaren medewerkers
In de masterclass Ontwikkelen met ervaren medewerkers leer je hoe je dit proces een stap vóór blijft. Je ontdekt hoe professionele stagnatie ontstaat en wat je ertegen kunt doen. Je leert laveren in het smalle gebied tussen vertrouwen en veronachtzaming. Je leert hoe je de ervaren medewerker helpt zijn eigen ontwikkelkracht aan te boren. En je leert hoe je nog beter gebruik kunt maken van haar ervaring en talenten – zodat je samen weer met plezier verder kunt werken.

Voor lijnmanagers en HR-professionals
De masterclass wordt incompany aangeboden en is bedoeld voor lijnmanagers en HR-professionals. Samen ga je aan de slag met praktijkverhalen en input om met elkaar een nieuwe aanpak te ontwikkelen. Aan het einde van de dag heb je een gedeelde visie en ben je begonnen met een stappenplan.

Bij de masterclass krijg je drie maanden toegang tot een besloten organisatiepagina op eenlevenlangontwikkelen.nl. Daar vind je actuele inspiratie en, als je dat wilt, e-coaching. Bovendien ontvang je een op maat gemaakt e-boek met documentatie en tips.

Goed verhaal?
Werk je met ervaren professionals en heb je interesse in een masterclass op maat? Klik op de button hieronder, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Bellen of mailen mag natuurlijk ook altijd.

Ja, ik wil contact!

“Zó herkenbaar: ‘Dat hebben we al eens eerder geprobeerd, maar dat werkt hier toch niet.’ Dat hoop ik echt nooit meer te horen!”