Ontwikkel jezelf

Ben je een ervaren professional?

  • Heb je niets meer te leren in je vak?
  • Ben je zó goed in je specialisme dat je nog maar één type opdrachten krijgt?
  • Is je werk, hoe uitdagend het ooit ook was, voorspelbaar geworden?
  • Krijg je het benauwd bij de gedachte dat je nog 10 – 20 – 25 jaar hetzelfde zou moeten doen als nu?

Als je na de nodige opleiding en werkervaring bent doorgegroeid tot ervaren professional, lijkt je kostje gekocht. Je weet hoe de hazen lopen, je kent de weg in je organisatie of branche, je weet wie je aan moet spreken om iets voor elkaar te krijgen. Je wordt gewaardeerd om je inzicht en je productiviteit.

En juist omdat het zo goed gaat, raakt je ontwikkeling in het slop.

Je hebt al zoveel vakkennis dat er op dat gebied niet veel meer te leren valt. Als je naar een congres of seminar gaat, kom je teleurgesteld terug: weer niets nieuws gehoord. Aan cursussen of trainingen onttrek je je liever, omdat je je ergert aan het niveau van de docent. Langzaamaan kom je in de situatie terecht dat je jezelf begint te herhalen. Omdat je zo goed bent op jouw specifieke gebied, komt niemand nog op het idee je ook eens voor iets anders te vragen. Je schildert jezelf langzaam maar zeker vast in je hoek. Tot je op een dag om je heen kijkt en ziet dat je geen kant meer op kan.

Dat is zonde. En het kan anders.

Als ervaren professional heb je alle reden én een prima uitgangspositie om je professionele ontwikkeling serieus te nemen. Als je je loopbaan lang met plezier wilt werken, als je een verschil wilt maken in je werkomgeving, als je wilt anticiperen op veranderingen, moet je je blijven ontwikkelen. En juist omdat je al veel werk- en levenservaring hebt, heb je veel ‘haakjes’  om nieuwe kennis en inzichten aan op te hangen. Leren wordt dus niet moeilijker, maar in bepaalde opzichten juist makkelijker met de jaren. Als je maar leert op een manier die bij je past.

Mensen met veel werkervaring vinden het vaak moeilijk om daarin een richting te vinden. Ze willen graag in beweging komen, maar welke kant op? Waar is voor hen nog iets te halen? Wat is een aanpak die aansluit? En hoe valt het te organiseren?

De ontwikkelprogramma’s van Het Leerbedrijf zijn precies gemaakt voor mensen met een stevig arbeidsverleden en senioriteit. Mensen die nog lang niet klaar zijn met werken en leren. Geldt dat ook voor jou?

Top 5 obstakels opruimen

Welke (onbewuste) overtuigingen vormen een obstakel voor je ontwikkeling? En hoe ruim je ze op? Vul je naam en emailadres in en ontvang de poster in PDF. Als bonus krijg je elke maand Ontwikkelpost: tips en inspiratie voor professionele ontwikkeling.

Download die poster

Heb je een andere vraag, wil je meer weten of kennismaken?
Neem contact op via het antwoordformulier, dan bel of mail ik je snel.

Ja, ik wil contact!
“Tineke werkt met een enorme dosis creativiteit, inlevingsvermogen, humor en nieuwsgierigheid. Op weg deelt ze graag van van het vele dat ze heeft én geeft ze ruimte vanuit vertrouwen.”
Jakob van Wielink, School voor Transitie
“Kenmerkend voor Tineke is dat zij tegelijk veel vertrouwen kan geven en stevige feedback. Ze is slim, voelt heel goed aan wat de klant nodig heeft, stimuleert creativiteit en is zeer betrouwbaar in haar afspraken.”
Isabelle Langeveld, Helder en Wijzer